Pari viikkoa siitä kun muutaman kuukauden rakas puurtaminen sai päätöksensä. Minun ja Venla Varjuksen vaate- ja kenkämallisto nivoutui yhdeksi Let’s Talk A Bit-näytökseksi Tampereen Design- ja Arkkitehtuuriviikolla PMK-talolla. Malliston tekeminen protoista lopullisiksi teoksiksi, tapahtuman järjestäminen yhteistyökumppaneineen, sometuksineen ja roudauksineen. Kaikki tämä oli uutta, ihmeellistä ja kaikki se oli yhdessä tunnissa ohi. Tähän postaukseen kirjoitan Muotoilija- ja mallistoesittelyni sekä tunnelmakuvia näytöksestä. Myöhemmin laitan lisää jälkipuintia projektin työstämisestä ja yksityiskohtaisempia kuvia mallistostani.

 

 

Kuva: Theresa Setzer

Kuva: Theresa Setzer

 

 

Muotoilija esittely


Milla-Maija Saari

Synt. 1995

Milla-Maija Saari on Ylöjärvellä lapsuutensa viettänyt ja sieltä Tammerkosken kuvataidelukion käynyt neljännen vuoden vaatetusmuotoilija-opiskelija. Värien ja omintakeisen viivan käyttö osana työskentelyä näkyy luonnoksissa, printeissä ja vaatteissa. Hänen materiaalivalintoihinsa ja työskentelymetodeihinsa vaikuttavat arvot, eettisyys ja ekologisuus. Näitä hän pitää väistämättömänä globaalina tulevaisuuden linjana. Alastomien ja leikkisien luonnosten alla on usein alitajuista tunteiden käsittelyä ja töiden teemat kumpuavat humoristista ironiaa. Tällä hetkellä Tampereella vaikuttava nuori muotoilija uskoo kaupunkinsa olevan tulevaisuuden muotoilukeskus tärkeän historian ja käsityöläisyyden runauden vuoksi.

 

Kuva: Theresa Setzer

Kuva: Theresa Setzer

 

Kun kukat nukahtavat- mallisto


 

Heräsin kuin hyvään uneen. Musiikkia. Mantran lailla toistuva kieli ei ollut espanjaa, enkä tiennyt mistä laualanta tarkalleen tuli. Nousin vilvoittelemaan jalkapohjiani kuvioidulla laattalattialla ja laitoin silmät kiinni. Ja vain olin. Kymmenistä kämmenistä koostui pehmeä, soljuva palmas. Olin vain niin kauan kuin sitä kesti.

Kun kukat nukahtavat- mallistossani on tuntemuksiani Kuubasta. Miten eri ilmasto, kulttuuri ja yhteiskunta vaikuttavat itseilmaisuumme. Asuihin tanssi sielussani asuva mustalainen ja käveli Suomessa syntynyt, herkkä ja vakava nainen. Painavia, pehmeitä ja värikkäitä pintoja. Iloisia ja laskeutuvia muotoja. Kierrätysmateriaalit, vanhat pyyhkeet ja lakanat halitsivat projektini kulkua ja antoivat sekä poissulkivat mahdollisuukia. Tämä mallisto on tutkimusmatka muotoilija-indentiteettiini. Se kertoo tarinaa mielenmaisemasta ja leikkii.

 

Kuva: Theresa Setzer

Kuva: Theresa Setzer