Tämän syksyn olen työstänyt rentoa mekkomallia Tamperelaiselle yritykselle Forget-Me-Notille.

 

Forget-Me-Not

Forget-Me-Not on pieni ja ihana vintage sekä ekodesignkauppa Tampereen ytimessä Aleksanterinkadulla. Yritys edustaa kymmeniä Suomalaisia tekijöitä ketkä tekevät eettisesti valituista materiaaleista kortteja, koruja, vaatteita ja asusteita. Yritys ei säästele värejen ja printtejen kylläisyydessä joten paikka on kuin ihana karkkikauppa ja täydellinen lääke hiipivään kaamosmasennukseen! Forget-Me-Notilla on ollut taukoa omasta tuotannosta joten oli kunnia päästä suunnittelemaan heille jotain aivan omaa.

MoonMood

MoonMood-mekkomalli alkoi syntyä kun aloimme kaupan omistajan Emmin kanssa haaveilemaan samettisen pehmeästä, ehkä jopa joustavasta mekosta. Nyt on aika tehdä jotain omaa.

Menimme aina yhtä innostavalle mutta vaaralliselle materiaalinhakumatkalle Nextiiliin Nekalaan. Automaattinen itsestäänselvyys oli kierrätysmateriaalit. Kompromissien kautta saatiin mukaan kaksi aivan erilaista kangasta, pehmeää ja kahisevaa. Upeita kummatkin, tottakai.

Tarinanomaisia hahmoja alkoi ilmestyä mekkoineen luonnosvihkooni kun aloin kartoittamaan Kuka on Forget-Me-Not? Mukavuudenhaluinen, tyylikäs, hauska, rohkea, tietoinen. Kuu-teema tuli mukaan kuvioihin keskellä pääntietä olevasta ympyräisestä mikä on puhutellun mallina jo vuosia. Pystykaulus on elegantti ja taskut voivat tehdä siitä samaan aikaan arkisen. Virallinen malli valittiin kaupan työntekijöiden äänestyksellä. Mekon sarjominen tuotti kuitenkin hankaluuksia. Erilaisia mittataulukkoja arvioidessa ja laskiessa keskiarvoja oli silti vaikea tietää mitä isommassa koossa pitää ottaa huomioon. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä. Lyhyt A-linjainen malli imartelee kuitenkin kaikkia sekä se sopii kaupan retrohenkiseen tunnelmaan. Kahisevaa kangasta oli hirvittävää ommella. Se oli liukasta ja muovista vaikkakin todella upean näköistä.

Työn alla on viimeistykset. Napit ja niskalaput sekä tarkka tieto mitä keinokuitua materiaalit ovat. Käytin prototyyppiäni Tampereen Jazz-happeningeilla ja paljon kehuja saatuani uskon että mekkomalli on Oikeasti monelle hyvä! Mekkoja tulee yhteensä 6 kpl myyntiin (2kpl S, 2kpl M, 2kpl L) !