Huhtikuussa Matti katseli vihreän huoneeni seinällä lepäävää ‘Nukkuvat’ -teosta. ” Voisitko jotain tuollaista tehdä meillekin?”, hän kysyi keittiöön tullessaan mietteliäänä.

Naiset koisivat mitä sikeimmässä unessa ja antavat varpaidensa johdattaa unta kohti pilviä. Levollisesti vartalot kannattelevat itseään ja antavat jalkojensa villiintyä. Erilaisia vartalonmuotoja, niiden liikkeitä ja persoonallisuutta oli todella miellyttävää tehdä tussilla. Ylipäänsä hahmojen tekeminen tuntuu tosi luonnolliselta. Inspiraatio iski Nukkuviin nähtyäni ensikerran Nukkumatti-kasvin kukkakaupassa kun luurankomainen, punainen tukiranka kannatteli syvän vihreitä lehtiään.

”Voinhan mää jotain yrittää jos sattuu tulemaan hyvä hetki.”, vastasin ohimennen hieman otettuna. Mello Minds Dj-duo koostuu kahdesta todella sympaattisesta musaveijarista ketkä vaikuttavat lähinnä Jyväskylässä ja Oulussa. Nimensä mukaisesti rentoa räppimusaa ja fiilistä. Seuraavana viikkona alkoikin lyyti tuhertelemaan luonnoksia bussimatkoilla Hämeenlinnaan. Muutama erityyppinen nukkumatti syntyi ja oli kivaa kuulla että yksi niistä oli Se nukkumatti. Tietenkään mikään projekti ei etene täysin ongelmitta, koska kuvan vektorointi synnytti tuskan hikeä tälläkin kertaa Illustratorin ymmärtämisvaikeuksien takia. Onneksi asioiden kanssa ei ikinä ole täysin yksin ja luokkakaverini Martti tiesi heti muutaman klikkauksen ratkaisun ja tsädäm, kuvitus oli siinä.

Logosta tuli kiva! (kuva ylhäällä)