Aikaa on kulunut ja kirjoitukseni vähentyneet kaikkialla, joihin ne aiemmin tulivat rutiinilla. Nyt vain yksittäisiä lauseita ilmestyy luonnosvihkoon päivämäärän alle, sosiaalisessa mediassa henkilökohtaisuus on vaihtunut informatiivisiksi tiedoksiannoiksi.

  ’’Miten tämä hetki muutti minua omalla tavallaan, kuten ihmiset sekä tietämättään ja tahtomattaan että tietäen ja tahtoen muuttavat toisiaan.’’ -Leena Krohn on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen kirjoillaan, joiden maailmoihin päädyn elämään hetkeksi niin täysillä, että jokaisesta sanasta tulen niin kylläiseksi. Niin kylläiseksi, että oloni on kuin kuva vallattomasta kroisoksesta kaiken sen punaisen sametin, rypäleiden, läikkyvän viinin ja eläinten koipien keskellä. Kaoottisuuden sijasta saan siitä kestävää mielenrauhaa, eläinten koivet ovat vaihtuneet kuitenkin marjoihin, runsaus askeettisuuteen.

  Koko vuosi on tähän mennessä näyttäytynyt ihan uudelta aikakaudelta. Niin kuin aina, haaveilen pitkistä yöunista ja kestävistä kiintopisteistä. Työskentelyni on taas tunnustellut erilaisia maaperiä. Installaatioita, työpajoja, tanssimista. Tätä kirjoittaessani pohdin, että sen sijaan, että pitäisin nämä konseptit erillään, voisin tuoda niitä lähemmäksi toisiaan.

Aurinko on kaikkivoipa, armoton ja hellä. Odottelen vastauksia niin kuin keväällä on tapana. Ja selkä reistaa. Taas. Taas!

Inspiroi: monimerkityksellisyys, läpikuultavuus, uhmakkuus, sininen & punainen (yhdessä), keskipäivän kahvi & happamien piirakoiden leipominen, kissojen luottamuksellinen lähestyminen, Venus)

Tulevia työpajoja!

13-14.5.23 FLAMENCO TIIVISKURSSI Onkiniemi Ateljeella (ilmoittautuminen millamaija.saari@gmail.com)