Kesä nauttii olostaan. Sen ei tarvitse pinnistellä, vaan nauttii runsaista sateista ja täydestä lehtivihreydestään. Tajusin tänään kuinka aikataulujen tekeminen voikin olla rauhoittavaa. Trianaan -nimellä kulkeva mallisto on siinä pisteessä, että ensimmäinen sovitus on tehty ihanien mallien kanssa ja kaavat ovat korjattu. Mikä hepotus onkaan vaatettaa tuttuja, joiden edessä voi olla epävarma ja jakaa älytöntä innostusta, että Jee! me tehdään tästä upea juttu!

Tällä viikolla aloin tekemään kankaisiin printtejä. Todella ahdistavaa katsoa isoa kangasta, pientä työtilaa ja päättää, että tämän sävyinen sininen ja tällainen siveltimen veto ovat oikeita. Mutta kerran se vain kirpaisee ja sitten puuhailu muuttuukin mukavaksi. Kuvittamisessa harvoin noudatan tarkkaa suunnitelmaa, annan kuvan muodostua pinnalle jostain alitajunnasta sen enempää ajattelematta. Nautin itsesyntyvistä kuvioista, kuten kivien marmorinen pinta, puun syyt jne. Silmä kuitenkin luonnostaan etsivät jotain esittävää itselle tutuista teemoista. Tälläkin kertaa taivaalle putkahti valtavia puolikkaita hedelmiä. Jätin ne lepäämään huomiseksi.

Kombucha nahkaa

Kesän aikana Tamperelainen yritys The Good Guys Kombucha on kasvattanut projektiini suurikokoisia, normaalia paksumpia scobyja ja nyt olen kuivattanut 4 sientä erilaisin menetelmin ja tehnyt niistä vegaanista nahkaa. Postaan suomenkieliset kombucha nahan teko-ohjeet erikseen! 3/4 lopputuloksesta tuli hyvää, käyttökelpoista, hieman reikästä käyttömateriaalia.

Video Kalliala

Aijon pitää Trianaan-mallistosta avoimen näytöksen lauantaina 29.8.2020 Tampereen Arboretumissa. Teemme myös Video Kallialan kanssa mallistosta videoteoksen, jolla haemme osaksi TAD-weekin (Tampereen Design -ja Arkkitehtuuriviikkon) ohjelmistoa. Pidimme viime viikolla palaverin lempipubissa, Pyynikin Tuopissa, jossa ideat ideat rönsyilivät ja ajatuksen kohtasivat. Mahtavaa lähteä tekemään upeiden ihmisten kanssa taidetta. Porukalla tekeminen on aina antoisampaa. Yksin vastuun kantaminen monesta eri osa-alueesta saa hajamieliseksi ja väsyneeksi. Energia ei vain riitä aina kaikkeen. Onneksi pääsen lepäämään viikoksi Lappiin Äkäslompoloon Maanpiiri leirille!